HANDICAP - BØRN MED FUNKTIONSNEDSÆTTELSE​

​Handicap

​Som forældre til et barn med handicap har man rigtig meget at se til og rigtig mange udfordringer som ikke ret mange andre forældre står med. Ofte har man behov for rådgivning og vejledning og man kan have behov for hjælp og sparring.

Ofte ligger der også et behov for økonomisk støtte og mulighed for deltagelse i relevante kurser.

Det er ikke altid man får den nødvendige hjælp, støtte, rådgivning eller vejledning ved kommunerne, det er ikke altid kommunens sagsbehandlere orientere eller vejleder om, hvad man har af muligheder for hjælp, eller økonomisk støtte.

Tabt arbejdsfortjeneste

​Det kan være man har behov for tabt arbejdsfortjeneste. Det er ikke altid det er tilstrækkeligt blot at sige på kommune at man ansøger tabt arbejdsfortjeneste, da der naturligt skal nogle oplysninger af forskellig art til at dokumentere at der er et behov, og hvor stort et behov der er. Men det er desværre ikke altid kommunen formår at indhente tilstrækkeligt med dokumentation til at belyse sagen, og det er heller ikke altid at de formår at rådgive om, hvad det er for nogle oplysninger de skal bruge, så man har en mulighed for selv at hente og levere tilstrækkeligt med dokumentation.

Det ses desværre også meget ofte at man bliver orienteret med standart fraser, som at det dækker vi ikke her i kommunen, det kan slet ikke betale sig for dig at søge, for det får du alligevel ikke. Undskyldningerne er der desværre mange af.

Kurser og merudgifter

​Der kan være behov for kurser så man får relevant information om sit barns diagnose og udfordringer og hvordan man hjælper og støtter bedst muligt.

Der kan være behov for merudgifter. Merudgifter kan være mange og af meget forskellig art og forskellig fra familie til familie og fra barn til barn, så dette vil altid være en individuel vurdering, naturligvis holdt op imod om det er en nødvendig merudgift som er direkte afledt af barnets diagnose/udfordringer.

Det kan foreksempel være handicapridning, hvis dit barn ikke har mulighed for at følge et almindeligt hold, så kan ekstraudgiften dækkes som en merudgift. Det kan være udgifter til medicin, det kan være du vasker ekstra meget i forhold til andre familier med samme antal børn, det kan være i har ekstra slid på tøj, det kan være i køre til mange undersøgelser på sygehuset. Merudgifterne kan være mange og meget forskellige og det er naturligvis også jer som forældre der skal være med til at se på, hvor der kunne ligge en merudgift, men hvis man aldrig orienteres om muligheden for at få det dækket, så er det naturligvis også svært at søge om det.

Hvad tilbyder jeg?

​Mulighederne er mange, og informationen på kommunen er desværre ofte meget sparsom.

Jeg går ind i disse sager som jeg går ind i arbejdsmarkedssager, som partsrepræsentant. Jeg kommunikere med kommunerne, sender relevante skrivelser, informationer, klager, partshøringer og anmodninger, og jeg rådgiver og vejleder jer som familie om, hvad I har af muligheder for hjælp, og hvad der er relevant at ansøge om i jeres sag.

​Jeg ved at det er hårdt at stå som forældre til et barn med diagnose, funktionsnedsættelse og udfordringer der gør hverdagen anderledes både for forældre, barnet og for søskende. Jeg ved at man har mange bekymringer, meget man skal sørge for, og mange andre måder at tilrettelægge hverdagen på. Jeg ved at det er et kæmpe arbejde, hvis man så oven i købet skal kæmpe med en kommune der ikke støtter op om det gode arbejde man gør for sit barn, og man ikke bliver anerkendt for den kæmpe indsats man gør, men måske ligefrem bliver modarbejdet af kommunen, så er det lige præcis kommunen der kan gøre at man som familie knækker på det.

Jeg ønsker at gøre jeres hverdag lettere, jeg kan ikke hjælpe i det daglige, og jeg kan ikke rådgive specifikt om jeres barn, men jeg kan løfte en byrde fra jeres skuldre, jeg kan rådgive og vejlede i forhold til loven og jeg kan overtage kommunikationen med kommunen, så I kan bruge jeres ressourcer der hvor det er vigtigt, nemlig i familien.

Kontakt Din Socialraadgiver

Har du nogle spørgsmål til en ydelse, eller er du nysgerrig på at vide mere end du kan læse her? Så udfyld formularen, og jeg vender hurtigt tilbage.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Adresse og cvr

Hemmerslev 3

5471 Søndersø

​CVR: 35129901

Kontakt mig

​Din Socialraadgiver

​Tlf.: 40 55 24 53

E-mail: info@dinsocialraadgiver.dk

Følg firmaet på Facebook